Microdermabraziunea

Microdermabraziunea

Microdermabraziunea presupune îndepărtarea stratului superficial de keratină și celule moarte de la suprafața pielii, cu efecte benefice asupra aspectului pielii.

La Clinica Pro Vita, beneficiați in cadrul procedurii de microdermabraziune, de un protocol de tratament complex care cuprinde:

  • Curățarea și degresarea tenului
  • După care se aplică un peeling chimic enzimatic ușor, care îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii și potențează efectele microdermabraziunii.
  • Microdermabraziunea se efectuează cu un aparat de nouă generație, ce are freze cu capete de diamante (cu grade de abraziune diferite) combinat cu vacuum controlat. In acest fel se îndepărtează și punctele negre (se absoarbe sebumul din pori – mai ales pe zona nasului); în zilele următoare putându-se observa cum porii se micșorează și tenul capătă un aspect mai luminos și mai sănătos. Circulația la nivelul zonelor tratate este îmbunătățită și se stimulează regenerarea naturală a pielii, cu îmbunătățirea texturii cutanate.
  • La final se aplică o emulsie intens hidratantă, cu acid hialuronic și o cremă cu factor de protecție.

In cadrul sedinței se vor primi sfaturi medicale legate de îngrijirea tenului și produse recomandate.

Indicații microdermabraziune:

  • Ten gras cu pori vizibili, rugos, acnee comedoniana (puncte albe si negre);
  • Ten matur, pigmentare neuniforma.
  • Pregatire pentru alte tratamente (peeling chimic, mezoterapie etc;)

Mai ales pentru persoanele care folosesc machiaj zilnic – se recomandă microdermabraziunea de întreținere: 1 ședință/lună – machiajul se așează mai bine pe față, cu aspect mai natural.

In cadrul procedurii, iritabilitatea tenului este redusă, putând fi efectuată și pentru persoanele cu un ten mai sensibil.

Persoanele care suferă de acnee inflamatorie, necesită tratament individualizat după caz, iar după stabilizarea acneei, se pot face ședințe lunare de microdermabraziune în vederea menținerii rezultatelor.

Microdermabraziune se poate efectua și la nivelul pielii corpului – pentru a obține o piele fină și pentru ameliorarea vergeturilor (tratamente combinate pentru rezultate optime).

Dr. Petruța Moș, medic specialist dermato-venerologie