Kinetoterapie + Masaj medical

Masajul de relaxare
Masajul medical de relaxare și de întreținere corporală este atât de important încât centrul nostru medical recomandă tuturor să facă măcar o ședință pe săptămână. Faceți acest lucru și veți rămâne uimiți de efectele remarcabile pe care le are, veți rămâne uimiti de cât de multe lucruri se vor transforma în bine în corpul dumneavoastră.
Recomandăm masajul de relaxare tuturor celor care desfașoară diverse activități fizice solicitante, dar mai ales celor care desfășoară o activitate intelectuală ce presupune și un mare grad de sedentarism. Chiar și după o ședință de masaj pe săptămână se vor putea simți efectele benefice. Masajul acționează în principal asupra pielii și prin intermediul ei și asupra straturilor mai profunde. Are în primul rând un efect relaxant și apoi unul antialgic (calmează durerea) care se bazează pe faptul că atât pielea, cât și sistemul nervos, au o origine embriologică comună.
Masajul medical de relaxare are o serie de efecte deosebit de benefice asupra organismului:
- Îmbunătățește funcționarea aparatului cardiocirculator
- Îmbunătățește circulația cerebrală și prin aceasta stimulează memoria, atenția, capacitatea de concentrare și puterea de muncă
- Îmbunătățește considerabil randamentul la locul de muncă
Masajul de drenaj limfatic
Masajul de drenaj veno-limfatic este o tehnică speciala de masaj. Valoarea ei este tot mai mult recunoscută și se apelează tot mai mult la această metodă terapeutică care aduce reale beneficii. Are drept scop stimularea circulației de întoarcere în vasele limfatice. Ca urmare, se realizează o mai bună evacuare a lichidelor în surplus, din organism și o mai bună drenare a toxinelor.
De asemenea, masajul de drenaj veno-limfatic este combinat ș i cu mișcarea, cu kinetoterapia, aceasta din urmă aducându-și pe deplin aportul la obținerea unui rezultat final cât mai bun. In urma masajului de drenaj veno-limfatic, volumul membrelor poate să scadă cu 25 % pana la 65 %. Acest lucru este sustinut de autori de marcă. Efectul pe termen lung va depinde de modul în care este controlată circulația, de mișcare, de alimentație, de starea psihică, toate având repercursiuni asupra modului în care este ținut sub control edemul limfatic.
Trebuie precizat ca acest gen de tratament trebuie să aibă în vedere funcționalul, esteticul și sechelele emoționale.
Masajul facial
Masajul facial este un tratament care ajută la menținerea sănătății și frumuseții pielii, însă întârzie și procesul de îmbătrânire. Alături de numeroasele beneficii oferite pielii, masajul facial ajută la ameliorarea stresului, a congestiei sinusurilor, durerilor de cap și migrenelor. Ședințele regulate sunt recomandate pentru fermitatea și strălucirea pielii, minimizarea liniilor fine și a ridurilor, pentru hidratare și eliberarea tensiunii.
Masajul facial poate fi un masaj de sine stătător și poate fi inclus într-o experiență mai completă, care să implice întreg corpul. La nivelul feței există mulți nervi și puncte de presiune care transformă această formă de masaj într-un răsfăț. Fie că sunteți în căutarea unei modalități de relaxare sau doriti să evadați din rutină, pur și simplu, un masaj facial este recomandat pentru beneficiile sale asupra întregului organism.
Cum ajută acest tip de masaj?
- Îmbunătățirea stării de spirit – masajul facial scade nivelul anxietății și poate transforma o stare de spirit negativă într-una pozitivă. De asemenea, poate contribui la ameliorarea anxietății dar și a stresului psihologic.
- Prevenirea ridurilor – stresul de zi cu zi duce la formarea tensiunii în mușchii specifici. Liniile frunții, cele dintre sprâncene și de-a lungul buzelor pot fi relaxate și diminuate cu ajutorul masajului facial blând. Combinarea masajului cu o cremă hidratantă ajută la reducerea ridurilor și a uscăciunii pielii
- Ameliorarea congestiei sinusurilor întâlnită în cazul alergiilor – deși masajul terapeutic nu ar trebui să fie folosit pentru infecțiile sinusurilor fără aprobare medicală, acesta poate
fi util în cazul ameliorării simptomelor alergice. Acumularea de mucus la nivelul sinusurilor poate duce la presiune, inflamație și dureri de cap. Inhalațiile cu aburi și masajul blând ajută la eliminarea secrețiilor, îmbunătățesc drenajul și evită congestia.
Kinetoterapia
Denumirea de kinetoterapie vine de la cuvintele grecești: kinetos = mobil si therapeia = tratament, reprezentând o formă de terapie (de tratament) prin mișcare.
Kinetoterapia face parte din recuperarea medicală, psihică, profesională și socială. Noi folosim kinetoterapia în recuperarea afecțiunilor nechirurgicale, dar la fel de mult și în situațiile preoperatorii sau postoperatorii, acolo unde medicul de specialitate o recomandă.
Folosirea kinetoterapiei se face în mai multe situații:
- O afecțiune poate scădea capacitatea generală de mișcare. Prin kinetoterapie urmărim refacerea acestei capacități generale de mișcare.
- Sunt afecțiuni care scad sau reduc marile funcții ale organismului. Prin activitatea noastră de kinetoterapie urmărim îmbunătățirea acestor mari funcții și refacerea capacității de efort.
- Segmentele sau părțile corpului implicate în afecțiune pot suferi și ele. Prin kinetoterapie avem în vedere și corectarea acestor segmente, fiecare în parte.
- În urma unei afecțiuni o anumită parte sau segment al corpului tinde să se adapteze și are tendința de a dobândi deprinderi sau funcții defectuoase. Acestea sunt cu atenție urmărite și încercăm cu toate puterile să le corectăm și prin kinetoterapie.
- Pe tot parcursul procesului de recuperare avem nevoie de colaborarea strânsă a pacientului și de un nivel ridicat al tonusului psihic al acestuia. Kinetoterapia practicată în centrul nostru medical contribuie din plin la acest lucru.
Afecțiunile tratate prin kinetoterapie:
- Kinetoterapia în afecțiunile reumatice: lombalgie, cervicalgie, dorsalgie, artroze, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, sindromul reiter, periartrita scapulo-humerală, boala Scheuermann, periartrita coxo-femurală, coxartroza, artrita, hernia de disc, dureri de umeri și coate, gonartroza, dureri de picior și genunchi.
- Kinetoterapia în afecțiunile ortopedice: scolioze, cifoze, lordoze, entorse, luxații, fracturi, platfus, leziuni musculare, ligamentare, tendinoase, înlocuirea completă a unei articulații (șold, genunchi, umăr), recuperarea după fracturi.
- Kinetoterapia în afecțiunile neurologice: pareze, paralizii, deficit motor, amețeli (disfuncții vestibulare), fibromyalgia.
Tarife
Lei | Serviciu | Durata |
---|---|---|
90 | Masaj general de relaxare | 50 min |
80 | Masaj terapeutic regional | 40 min |
70 | Masaj de drenaj veno-limfatic | 30 min |
70 | Kinetoterapie individuală | 30 min |
60 | Kinesiotaping-bandaj proprioceptiv-coloana | |
50 | Kinesiotaping-bandaj proprioceptiv-articular |