Kinetoterapie

Kinetoterapie Cluj-Napoca

kinetoterapie

Ce este kinetoterapia postpartum?

Kinetoterapia postpartum se concentrează pe recuperarea fizică a femeilor după naștere (în perioada de lăuzie), pentru a reveni la nivelul estetic și funcțional dinaintea sarcinii. Astfel, kinetoterapia efectuată după naștere se concentrează pe mai multe aspecte. Acestea ar fi: recuperarea forței și tonusului muscular, ameliorarea durerilor, îmbunătățirea posturii, precum și reducerea unor simptome asociate nașterii (incontinența urinară sau diastaza abdominală).

Citește mai departe…

Așadar, în cadrul programului se vor efectua exerciții specifice pentru abdomen, spate și planșeul pelvin. Aceste exerciții sunt desigur ajustate astfel încât să fie sigure și eficiente pentru spedificitățile perioadei postnatale. Programul de kinetoterapie post partum, include antrenamente de intensitate scăzută, exerciții de respirație și tehnici de stretching.

Ce este kinetoterapia planșeului pelvin?

Kinetoterapia planșeului pelvin pentru femei, se adresează unor probleme urogenitale, cum ar fi incontinența urinară, dificultăți de defecație, flatulență, dureri perineale, dispareunie, prolapsul organelor pelvine, etc.

Prin programe personalizate de exerciții și monitorizare profesională, kinetoterapia postpartum și a planșeului pelvin ajută femeile să se recupereze mai rapid și să își recâștige funcționalitatea normală după naștere.

Masajul de drenaj limfatic

Masajul de drenaj veno-limfatic este o tehnică speciala de masaj. Valoarea ei este tot mai mult recunoscută și se apelează tot mai mult la această metodă terapeutică care aduce reale beneficii. Are drept scop stimularea circulației de întoarcere în vasele limfatice. Ca urmare, se realizează o mai bună evacuare a lichidelor în surplus, din organism și o mai bună drenare a toxinelor.

De asemenea, masajul de drenaj veno-limfatic este combinat ș i cu mișcarea, cu kinetoterapia, aceasta din urmă aducându-și pe deplin aportul la obținerea unui rezultat final cât mai bun. In urma masajului de drenaj veno-limfatic, volumul membrelor poate să scadă cu 25 % pana la 65 %. Acest lucru este sustinut de autori de marcă. Efectul pe termen lung va depinde de modul în care este controlată circulația, de mișcare, de alimentație, de starea psihică, toate având repercursiuni asupra modului în care este ținut sub control edemul limfatic.

Trebuie precizat ca acest gen de tratament trebuie să aibă în vedere funcționalul, esteticul și sechelele emoționale.

Ce este kinetoterapia pentru recuperare generală?

Denumirea de kinetoterapie vine de la cuvintele grecești: kinetos = mobil si therapeia = tratament, reprezentând o formă de terapie (de tratament) prin mișcare.
Kinetoterapia face parte din recuperarea medicală, psihică, profesională și socială. Noi folosim kinetoterapia în recuperarea afecțiunilor nechirurgicale, dar la fel de mult și în situațiile preoperatorii sau postoperatorii, acolo unde medicul de specialitate o recomandă.

Folosirea kinetoterapiei se face în mai multe situații, precum:

  • O afecțiune poate scădea capacitatea generală de mișcare. Prin kinetoterapie urmărim refacerea acestei capacități generale de mișcare.
  • Sunt afecțiuni care scad sau reduc marile funcții ale organismului. Prin activitatea noastră de kinetoterapie urmărim îmbunătățirea acestor mari funcții și refacerea capacității de efort.
  • Segmentele sau părțile corpului implicate în afecțiune pot suferi și ele. Prin kinetoterapie avem în vedere și corectarea acestor segmente, fiecare în parte.
  • În urma unei afecțiuni o anumită parte sau segment al corpului tinde să se adapteze și are tendința de a dobândi deprinderi sau funcții defectuoase. Acestea sunt cu atenție urmărite și încercăm cu toate puterile să le corectăm și prin kinetoterapie.
  • Pe tot parcursul procesului de recuperare avem nevoie de colaborarea strânsă a pacientului și de un nivel ridicat al tonusului psihic al acestuia. Kinetoterapia practicată în centrul nostru medical contribuie din plin la acest lucru.

Afecțiunile tratate prin kinetoterapie:

  • Kinetoterapia în afecțiunile reumatice: lombalgie, cervicalgie, dorsalgie, artroze, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, sindromul reiter, periartrita scapulo-humerală, boala Scheuermann, periartrita coxo-femurală, coxartroza, artrita, hernia de disc, dureri de umeri și coate, gonartroza, dureri de picior și genunchi.
  • Kinetoterapia în afecțiunile ortopedice: scolioze, cifoze, lordoze, entorse, luxații, fracturi, platfus, leziuni musculare, ligamentare, tendinoase, înlocuirea completă a unei articulații (șold, genunchi, umăr), recuperarea după fracturi.
  • Kinetoterapia în afecțiunile neurologice: pareze, paralizii, deficit motor, amețeli (disfuncții vestibulare), fibromyalgia.

Tarife

Lei Serviciu Durata
150 Kinetoterapia planșeului pelvin
140 Kinetoterapie pre/postpartum
130 Kinetoterapie individuală 50 min
100 Masaj terapeutic regional 40 min
60 Kinesiotaping-bandaj proprioceptiv-coloana
50 Kinesiotaping-bandaj proprioceptiv-articular

Ma 10.00 – 13.00
Mi 16.00 – 18.00

Cristiana Ille

Kinetoterapeut, terapeut Bowen, competențe in recuperarea postpartum și recuperare disfuncțiilor ale planșeului pelvin


Programare online

Dorian Medan

Kinetoterapeut/Fizioterapeut


Programare online