Despre fundație

Fundatia Clinica Pro Vita

Fundatia Clinica Pro Vita este un centru de consiliere pe probleme legate de sarcina neplanificata, pierderea unei sarcini, dezechilibre generate de avort si de asemenea ne implicam in educarea tinereri generatii in domeniul sexualitatii.

Credem cu tarie ca viata fiecarei persoane are valoare, indiferent de stadiul de dezvoltare, indiferent daca este planificata sau nu, fiecare viata este unica, cu un potential si valoare ce nu pot fi estimate a priori. De aceea, ne dorim ca fiecare cuplu aflat in criza de sarcina, sa aiba sansa de a lua o decizie informata, care sa-i onoreze, cunoscand dinainte consecintele posibile dar si alternativele avortului.

Pentru ca un numar tot mai mare de adolescenti se expun riscului unei sarcini nedorite, a bolilor cu transmitere sexuala si a consecintelor emotionale ce deriva din acestea, prin programele educative desfasurate in scoli si licee, oferim adolescentilor acele informatii valide care sa ii motiveze in luarea unor decizii sanatoase cu privire la viata lor intima.

Implinim misiunea organizatie noastre prin activitati cum sunt: consiliere individuala si de grup, programe de informare si educatie pentru adolescenti si tineri, asistenta medicala si materiala pentru femei insarcinate, actiuni civice, intermediere centre maternale, etc.