Educație sexuală
Care sunt consecinţele relaţiilor sexuale în afara căsătoriei?
Aceasta este întrebarea care lasă cel mai mult spaţiu gol în chestionarele pe care le înmânăm tinerilor la începutul cursului nostru de educaţie sexuală.
Tocmai de aceea, programul Mi se poate întâmpla și mie?, program susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, a fost conceput cu scopul de a preveni apariția sarcinilor și a bolilor cu transmitere sexuală la adolescenți prin oferirea de informaţii relevante şi ample despre ce implicațiile relațiilor sexuale în adolescență.
Scopurile acestor lecții sunt:
- conştientizarea tinerilor asupra faptului că ei pot alege să nu aibă relaţii sexuale la vârsta adolescenței
- dezvoltarea unui sentiment sănătos al valorii de sine şi al simţului responsabilităţii care să le asigure o viaţă împlinită
- insuflarea respectului pentru viaţă
- prevenția bolilor cu transmitere sexuală printre adolescenți
- conştientizarea tinerilor asupra efectelor emoţionale, psihologice și relaţionale ale promiscuităţii sexuale
- să-i ajute pe tineri să recunoască şi să reziste presiunii unui anturaj problematic
- dezvoltarea caracterului şi cultivarea relaţiilor sănătoase
Pentru informaţii relevante despre consecinţele relaţiilor sexuale timpurii, nu ezitaţi să ne contactați.
Ne puteţi contacta uşor prin telefon: 0753469874
Email
asistentprovitacluj@gmail.com
provitacluj@gmail.com
Mi se poate întâmpla și mie o boală cu transmitere sexuală?
De-a lungul anilor am observat o tot mai mare nevoie de informații actuale și concrete care să sprijine adolescenții în fața presiunilor legate de începerea vieții sexuale, presiuni la care mulți dintre ei sunt nepregătiți să facă față.
Acest fapt este dovedit și de lipsa lor de cunoștințe în ce privește modul de răspândire și impactul bolilor cu transmitere sexuală. De aceea, broșura ,,Mi se poate întâmpla și mie o boală cu transmitere sexuală?” oferă informații cu privire la patru dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală.
Mi se poate întâmpla și mie o sarcină?
Un studiu realizat la nivelul Europei indică faptul că principalul motiv pentru care adolescenții aleg să își înceapă viața sexuală este căutarea iubirii (peste 50% din respondenți). Însă, ceea ce nu realizează cei mai mulți dintre ei este că o relație sexuală nu le va asigura dragostea după care tânjesc. În realitate, însă, aceste relații conduc adesea spre una dintre cele mai marcante experiențe umane: apariția unei sarcini.
Pentru că am luat aminte la nevoia stringentă de informare și conștientizare a adolescenților cu privire la impactul unei sarcini, am dezvoltat broșura ,,Mi se poate întâmpla și mie o sarcină?”. Această broșură se adresează adolescenților și le oferă informații pertinente, pe înțelesul lor, cu privire la acest subiect atât de sensibil.
Program de educatie sexuala pentru tineri
Numeroase studii demonstrează faptul că există o strânsă legătură între abstinența sexuală dinainte de căsătorie și o viață de familie satisfăcătoare. In mod specific, adolescenții și adulții care se abțin de la relații sexuale înainte de căsătorie au șanse mult mai mari de a se bucura de o legătură puternică în rândul familiei și de a transmite un set de valori copiilor pe care îi vor avea.
Program de educație sexuală pentru părinți
Implicarea părinților, comunicarea și, mai presus de toate, afecţiunea părintească au o influență pozitivă majoră asupra deciziilor pe care adolescenții le iau cu privire la relații și sex.
De aceea, punem la dispoziția părinților broșura “Pentru Părinți” pentru a-i încuraja să abordeze această temă atât de importantă cu adolescenții lor.
În adolescență, copii au nevoie de părinții lor mai mult ca oricând.
Descarca articolul PDF “A Scientific Review of Abstinence and Abstinence Programs”